Chimotoivo Nederlands
Chimotoivo English
Chimotoivo Facebook
Chimotoivo Youtube
GDPR
Chimotoivo Alaskan Malamute

Gezondheid van de Alaskan Malamute

Alaskan Malamute De Alaskan Malamute kan HD (heupdysplasie), Coat Funk (CF), Dwerggroei (Chrondodysplasie), Epilepsie, Oogaandoeningen (oa Cone Degeneration Disease of CD en Cataract) en Hypothyreoïdie (primair en secundair) hebben.

De kans dat deze aandoeningen bij een hond uit geteste ouders voorkomt is veel kleiner dan uit niet geteste ouders. Vraag dus aan de fokker naar de testresultaten van de ouders, een goede fokker laat deze graag zien en heeft kopieën van de resultaten van de vader of kan deze via een site laten zien.

De HD, Hypothyreoidie en oog-test worden door een specialist uitgevoerd.
Voor HD wordt een rontgenfoto gemaakt en beoordeeld door de Raad van Beheer.
De beste uitslag voor HD is HD-A. Met HD-B (een overgangsvorm) mag ook gefokt worden.

Verzorging van de Alaskan Malamute

Dagelijkse behandeling:
met grove kam en borstel de vacht verluchten. Opgepast : niet te veel ondervacht uithalen.
Grote behandeling:
In de rui komt de ondervacht los te zitten, alsook wat dekharen. Met het herdersharkje haalt men er alles uit wat los zit. Liever niet wassen. Echt neiging tot klitvorming heeft deze vacht niet, behalve achter de oren en in het veel langere haar aan de staart, en ook op plaatsen waar het haar duidelijk op elkaar wordt gedrukt, zoals in de oksels. Kijken of er vuil in de ogen zit en reinigen, oren reinigen en nagels knippen indien nodig. Het teveel aan haar tussen de voetzolen wegknippen.
Voor- en nadelen van de vacht:
mits goed uitgeborsteld, geen wezenlijke haaroverlast. In de ruiperiode is er veel verzorging nodig, anders ontstaan er klitten.

Malamute's zijn in het algemeen gevoelig voor schoonmaak middelen zoals allesreiniger en dat soort middelen. Ze kunnen daar uitslag en jeuk van krijgen. Ook mag een Malamute niet te warm liggen dan krijgt hij ook last van uitslag.

Opvoeding van de Alaskan Malamute

Alaskan Malamute Ondanks zijn vriendelijke aard moet deze hond toch consequent worden opgevoed. De Malamute heeft dus een baas nodig die stevig in zijn schoenen staat en die het karakter van de Malamute goed begrijpt. Onder leiding van zo'n baas kan dit ras erg veel leren. Zelfs behendigheid behoort dan tot de mogelijkheden, al zal de Malamute op wedstrijdniveau voorbijgestreefd worden door honden uit de herdershondengroep.

LET WEL een Malamute is heel erg voedsel gericht en zal sterk de drift hebben voedsel te zoeken. Eenmaal een positieve ervaring met diefstal van voeding( van tafel eten koekje jatten etc , etc)Dan is het heel erg moeilijk dit weer af te leren.

Bij verveling zal een Malamute sloop gedrag gaan vertonen. Een Malamute heeft veel beweging nodig een grote tuin alleen is NIET genoeg. Hij wil er op uit en dingen ontdekken.

Overige informatie over de Alaskan Malamute

De schofthoogte van reuen is ongeveer 63 tot 75centimeter en van teven ongeveer 58 tot 65 centimeter. Het gewicht van een reu is tussen de 36 en 45 kilogram, dat van de teef tussen de 30 en 38 kilogram. (De noord/midden Amerikaanse Kotzebue lijn zijn boven de 60 kilo er is een exemplaar dat een schofthoogte heeft van 110cm) De Malamute heeft een middellange dubbele vacht. Meestal zijn ze wit met grijs, maar in principe zijn alle kleuren toegestaan. Ze hebben spits, afgeronde opstaande oren

De Kotzebue en M'loot lijn hebben een dubbele rij kiezen (de Noord Amerikaanse Kotzebue lijn doorgaans niet). Dit zijn echter niet de orginele Alaskan Malamutes het is een grill die over gewaait is uit Amerika,aanschaffen van deze honden verdient ook niet de aanbeveling omdat ze door hun overgrote problemen hebben met hun gewrichten.

Een malamute heeft ook 4 jaar nodig om volledig uit te groeien.

Alaskan Malamute pup aanschaffen

Alaskan Malamute Let er op dat pups in een huiselijke sfeer opgroeien met moederhond en beide ouderhonden vrij zijn van erfelijke aandoeningen.

Een puppy kost tussen de 900 en 2500 euro het verschild erg.
Het is afhankelijk van de bloedlijn en show resultaten.
Bedenk eerst wat je wil, een showlijn of een werklijn het wil niet zeggen dat een showlijn niet graag wil werken en een werklijn geen shows kan lopen.
Maar een werklijn word meer op zijn werk kwaliteiten geselecteerd dan op zijn uiterlijk en bij show is dit anders om .
Zeker bij een Alaskan Malamute geld: Bezint eer ge begint,laat je niet verleiden door het bolletje wol wat rond sprint,dit bolletje word een BOL met een zeer grote kracht die in goede banen geleid moet worden.

Bron: hondenpage.com

Chimotoivo Alaskan Malamute

Wij trachten sterke en gezonde honden te fokken met zachte, stabiele karakters zonder agressie die mooi zijn gebouwd, werklustig rekening houdend met hun oorspronkelijke taak.

Contact

Rooms, Tom | +32 496/79 44 26
De Wilde, Whitney | +32 498/35 51 17