Chimotoivo Nederlands
Chimotoivo English
Chimotoivo Facebook
Chimotoivo Youtube
GDPR
Chimotoivo Alaskan Malamute

Welkom op onze website

Hier proberen wij u meer informatie te geven over onze kennel en het ras ‘de Alaskan Malamute’. Wij zijn met onze kennel gestart in 2014 wanneer wij ook onze goedkeuring hebben gekregen voor onze kennelnaam waarmee we geregistreerd zijn bij KMSH en FCI. Met de Alaskan Malamute zijn wij echter al langer vertrouwd. Beiden zijn wij van kinds af aan ook opgegroeid met poolhonden, we hebben met andere woorden toch kennis van deze oertypes.

Al onze honden zijn gezond en worden regelmatig gecontroleerd door een dierenarts. De honden die worden gebruikt om te fokken zijn getest op HD & ED alsook een onderzoek voor de ogen is een absolute noodzaak. Sinds kort zijn hier nog enkele onderzoeken naar erfelijke ziektes bij gekomen welke onze honden ook ondergaan. Deze evolutie volgen wij dan ook op de voet om op die manier zoveel mogelijk honden te fokken met een stabiel karakter dat zachtaardig is. Wijzelf houden er ook van om buiten te mogen komen met onze honden en dat ze daarbij niet zomaar naar alles of iedereen uithalen. We trachten ook zoveel mogelijk een correcte bouw van de honden te behouden met ook de werklust van weleer. De rasstandaard is ook een grote hulp hierbij.

Onze hondjes zijn een deel van het gezin en brengen een hele tijd van de dag ook samen met ons binnen door.

Kort samengevat:
Wij trachten sterke en gezonde honden te fokken met zachte, stabiele karakters zonder agressie die mooi zijn gebouwd, werklustig rekening houdend met hun oorspronkelijke taak.

Betekenis Chimotoivo:
Deze naam komt voort uit Chimo (inuit: “ik ben een vriend”) en Toivo (inuit “Sneeuw”). Deze twee inuit woorden samenvoegen leek ons de perfecte naam voor de kennel.

Wie is Tom?

Tom Rooms Tom is opgegroeid in Lokeren waar hij tussen de dieren op het platteland leefde. Op deze boerderij had hij onder andere een Siberische Husky. Sinds 2013 woont hij samen met Whitney in Ertvelde waar hij door Whitney ook de Alaskan Malamute heeft leren kennen. De Malamute sprak dan ook toch iets meer aan dan de Husky door hun karakter, uitstraling en bouw. Enkele jaren later is het idee opgekomen om met dit fantastische ras te fokken maar dan wel zoals het hoort en niet om het ras alleen maar te vermeerderen. Fokken is voor hem veel meer dan alleen maar puppy’s… Het werken met de malamute vraagt net zoals andere oertypes veel aandacht, maar je krijgt er zoveel voor terug. Na het leren kennen van de sport was hij helemaal verkocht; het samen werken met hen in de vrije natuur in alle omstandigheden is een gevoel apart. Door het geven van respect en vriendschap aan de malamute willen zij ook door een vuur gaan voor hun baasje… Het willen deelnemen aan wedstrijden is dan ook gegroeid, toch onder het idee: deelnemen is belangrijker dan winnen. Het sporten is puur voor het plezier waar de podiumplaatsen leuk meegenomen worden maar geen vereiste zijn. Het samen leven met de honden op die manier telt ook als podiumplaats. Whitney is dan diegene die hem daarin bijstaat, zorgt dat de honden op tijd en stond het aangepaste voer krijgen alsook het bezig houden van de honden die niet mee lopen in het span.

Wie is Whitney?

Whitney de Wilde Whitney is opgegroeid in Sint Gillis Waas tussen de vele dieren die ze bij haar ouders had. Ze verbleef als kind veel bij haar grootmoeder die voorheen fokte met de Duitse Herder. Door het meegaan met haar naar de hondenschool heeft zij daar ook de samojeed leren kennen wat ook haar eerste hond was waarmee ze wekelijks trainingen deed. Deze heeft haar de oertypes leren kennen en het plezier om met hen te werken. Ze leerde zeer veel van dit ras. Toen ze het ouderlijk huis verliet, moest zij ook afscheid nemen van de Samojeed maar miste na enige tijd het gezelschap. Door opzoekingswerk in de raseigenschappen waren er toch 2 rassen die haar nóg meer aanspraken dan het witte altijd lachende hondje; de Siberische Husky en de Alaskan Malamute. Door Tom te leren kennen met kort daarna het idee te fokken met de Alaskan Malamute kon zij de draad van toen met het showgebeuren terug oppikken waar haar passie ligt. Niet alleen het showen spreekt haar aan maar ook de voorbereidingen; het wassen, kammen…. van deze fantastische huisgenoten. Deze voorbereidingen beginnen al zeer vroeg in de hondjes hun leven; zij gaat met hen van baby af aan naar hondenschool en ringtraining voor gehoorzaamheid en socialisatie. Door het zo intensief bezig zijn en samen leven met hen zijn het ook niet ‘onze honden’ maar kinderen.

Chimotoivo Alaskan Malamute

Wij trachten sterke en gezonde honden te fokken met zachte, stabiele karakters zonder agressie die mooi zijn gebouwd, werklustig rekening houdend met hun oorspronkelijke taak.

Contact

Rooms, Tom | +32 496/79 44 26
De Wilde, Whitney | +32 498/35 51 17